Jornada professional

Onada de rehabilitació ‘Next Generation’

Data: 29 de setembre
Horari: de 10:00 18:30h
Lloc: World Trade Center Barcelona
Format:Presencial i streaming.
Inscripció oberta

Què és Next Generation EU? És més que un pla de recuperació. És una oportunitat única per a sortir de la pandèmia i transformar la nostra economia creant oportunitats i treball per a aquesta Europa en la qual volem viure.

Per això, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència vol impulsar la rehabilitació energètica al nostre país, mitjançant importants programes d’ajudes, en el marc de d’una estratègia a llarg termini per a la rehabilitació energètica en el sector de l’edificació.

Aquest pla de recuperació s’emmarca en el Pla de recuperació per Europa impulsat per la Comissió Europea amb l’objectiu de contribuir a la reparació dels danys econòmics i socials provocats per la pandèmia del coronavirus, iniciar la recuperació europea i preservar i crear ocupació. 

El pla presentat pel Govern d’Espanya mobilitzarà en els propers 3 anys el 50% dels recursos amb els que compta Espanya gràcies a aquest instrument anomenat Next Generation EU. Aquest pla serà el document de base per a l’execució del pressupost de 72.000 milions d’euros entre els anys 2021 i 2023, amb l’objectiu d’adaptar-se a les prioritats establertes als fons europeus d’inversió.

Apunteu-vos en aquesta jornada, adreçada a professionals, que abordarà tres grans qüestions:

 • per què i com rehabilitar avui?
 • com gestionar la rehabilitació?
 • com finançar la rehabilitació?

Amb la participació dels principals representants de les administracions públiques que gestionen els ajuts Next Generation i d’experts en rehabilitació compartirem exemples de referència per conèixer quines són les estratègies i els objectius que persegueixen les diferents administracions mitjançant el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, en aquest any tan crucial per a la recuperació econòmica del país, a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Programa de la jornada

09:30hAcollida dels assistents
10:00h     Benvinguda a la jornada
Celestí Ventura, president del CAATEEB.
10:05h Conferència inaugural. Plan de recuperación, transformación y resiliencia, para impulsar la rehabilitación y regeneración urbana
David Lucas Parrón, Secretario General de Agenda Urbana y Vivienda del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (MITMA) 
10:30h     Com finançar la rehabilitació avui?
Sessió debat: Moderat per Anna Font Morera, responsable tècnica de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona
 • Rehabilitem.CAT, per rehabilitar 25.000 edificis l’any. Jordi Sanuy, Director de Qualitat Edificació i Rehabilitació Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 • Rehabilitació i transformació a la ciutat de Barcelona 2021. Anna Rigalt. Cap del Departament Foment de la Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona.
 • Programa de rehabilitació energètica PREE. Ainhoa Mata, Cap d’Unitat d’Edificis de l’Institut Català d’Energia
11:30h – 12:00h Pausa
12:00h Com gestionar la rehabilitació? L’experiència a Euskadi: “Les oficines de rehabilitació: Opengela” Ignacio de la Puerta Rueda, director de Planificació Territorial i Agenda Urbana del Govern Basc i membre de GTR.
12:30h Com afecta la rehabilitació al teu valor patrimonial?
 • Environmental, social and governance (ESG)
  Bruno Sauer, director general de GBCe
 • Eficiència energètica i valor de l’immoble. Hipoteca verda.
  Sergio Fernández i Inês Veiga, Canal de reformas y rehabilitación, Unión de Créditos Inmobiliarios
13:30h – 15:00hPausa
15:00h Com hem de rehabilitar i per què?
 • Rehabilitació energètica al passatge Bassols de Barcelona. Micheel Wassouf, certificador acreditat passivhaus i membre del comitè científic del Passivhaus Institut.
 • Estratègies per a reduir el consum d’energia no renovable. Fabián López, Sociedad Orgànica
 • La seguretat en cas d’incendi en façana. Alberto Diego, Responsable d’avaluacions tècniques de productes i sistemes de seguretat contra incendis de l’ITeC
 • La relació entre els edificis i la salut dels usuaris. Juan Lopez-Asiain, director del gabinet tècnic del CGATE i coordinador del grup de treball “Foro edificios y salud“.
 • Rehabilitar: una oportunitat per erradicar l’amiant. Mayte Martín Bustamante, cap de l’Àrea d’Investigació de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, i representant del Departament d’Empresa i Treball a la comissió tècnica DESAMIANT-CAT
 • Factor social de la rehabilitació. Fundación MUSAAT. Montserrat Bosch, Sotsdirectora Política Científica, Responsabilitat Social i Promoció EPSEB, Dra. UPC Titular d’Universitat, Assessora Fundación MUSAAT
18:00hConferència final La rehabilitació en el marc de les Agendes Globals. Amaya Celaya Alvarez, consultora per a Nacions Unides i la Comissió Europea en temes relacionats amb la resiliència i l’eficiència energètica entre altres.
18:30h Cloenda de la jornada
Maria Rosa Remolà, Vicepresidenta del CAATEEB.

Activitat organitzada amb el suport de: