Activitats educatives

Tallers a les escoles

Dates: Del 27 de setembre al 30 d’octubre
Lloc: Diverses escoles de Catalunya

Un programa d’activitats pedagògiques per treballar amb nois i noies de diferents edats els conceptes clau de la rehabilitació. Durant un dia, l’alumnat de diferents escoles de Catalunya, que formen part del programa educatiu ArquiEscola del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, treballarà per entendre i aplicar conceptes sobre rehabilitació d’edificis i el seu impacte en la relació amb el medi ambient i la salut de les persones.

Adquiriran coneixements bàsics sobre les parts i materials d’una casa i aprendran la importància de cuidar-la per poder gaudir-la d’una manera segura i eficient.

Aprendran també a seleccionar els materials en una construcció i introduir millores energètiques respectant el medi ambient. Es treballaran diferents disciplines com l’arquitectura, medi ambient, energies renovables, salut, qualitat de vida, tot això dins d’un marc creatiu i lúdic.

La jornada es desenvoluparà a través de diversos tallers pels cicles formatius de primària, realitzats per tècnics del sector, i s’acompanyarà d’una conferència i exposicions diverses. S’hi treballaran temes de construcció d’edificis de forma didàctica i participativa mitjançant senzills experiments i exemples pràctics.

Centres educatius que hi participen:

Escola la Mercè (Tortosa)

Escola Camins (Banyoles)

Institut Martí Pous (Barcelona)

Escola Camps Elisis (Lleida)

Escola Marià Fortuny (Reus)