Visites guiades

Visites d’obra

Data: 28 de setembre
Horari:Segons visita

Un dels objectius principals de les visites a les obres de rehabilitació seleccionades és poder mostrar sobre el terreny com es desenvolupa una obra d’aquest tipus i poder tenir així, un millor coneixement del que és una intervenció en rehabilitació. La visita d’una obra en construcció ens permet comprovar quina és la realitat de l’obra i veure els sistemes emprats.

Els professionals i ciutadans interessats poden inscriure’s a les visites guiades a diferents obres rehabilitades o en rehabilitació i conèixer, de la mà dels seus protagonistes, les intervencions realitzades i el seu impacte en la salut, el confort, l’accessibilitat, l’estalvi energètic i el medi ambient.

Programa de visites

Visita d’obra: Passatge General Bassols 19, Barcelona

Data: 28/09/2021
Horari: de 9:30 a 11:00h
Lloc: Passatge General Bassols 19, 08005 Barcelona.
Places exhaurides

En aquesta visita d’obra s’analitzarà la rehabilitació d’un edifici segons els criteris de Passivhaus per a la rehabilitació, és a dir, creant espais de confort i salut combinat amb una reducció substancial del consum energètic. 

Es tracta d’un habitatge entre mitgeres. Els espais interiors estan equipats amb un sistema de monitoratge per analitzar els resultats de confort i d’energia de l’edifici. S’explicarà també la viabilitat del projecte. 

Podreu conèixer, sobre el terreny, com s’apliquen les tècniques d’aïllament tèrmic, protecció solar, hermeticitat al pas de l’aire, ventilació controlada, absència de ponts tèrmics i convertir una llar.

La visita será conduida per: Micheel Wassouf, CEO Energiehaus Arquitectes, certificador acreditat Passivhaus i membre del del comité científico del Passivhaus Institut. Soci-fundador de l’empresa ENERGIEHAUS ARQUITECTOS.


Visita d’obra: Rehabilitació del Palau Moxó de Barcelona

Data: 28/09/2021
Horari: de 12:00 a 13:30h
Lloc:Plaça de Sant Just, 4, 08002 Barcelona
Inscripció oberta

El Palau Moxó és un edifici residencial situat a Ciutat Vella a Barcelona. L’edifici està catalogat amb un nivell B de protecció, es a dir, d’interès local.

La superfície construïda és de 2.612 m2. Disposa de dos patis de ventilació interiors, dues façanes i està limitat per dues mitjeres.

Actualment l’edifici està en ple procés de rehabilitació, realitzant habitatges de luxe. Una vegada finalitzada l’obra ja no es podrà visitar.

Per la visita és obligatori portar casc, botes d’obra i armilla.

Està totalment prohibit fer fotos.

La visita anirà a càrrec de l’equip d’obra de VOPI-4 i del project manager.


Visita d’obra: Edifici rehabilitat de l’antiga fàbrica Fabra i Coats

Data: 30/09/2021
Horari: de 18:00 a 19:30h
Lloc: (punt de trobada) c. Parellada 9, Barcelona
Places exhaurides

Visita de la rehabilitació de l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona i la seva conversió en habitatge social i espai d’entrenament per a castellers. Obra guanyadora de la darrera edició dels premis FAD d’arquitectura i finalista als Premis Catalunya Construcció 2020, reconeguda per definir un urbanisme sostenible amb la inclusió d’un programa habitacional dins una antiga fàbrica. Aquest projecte defineix com element vertebrador un espai col·lectiu interior capaç de crear comunitat, que vincula la intervenció a l’espai públic del recinte industrial i, per tant, a la ciutat.

El projecte és obra dels arquitectes Mercè Berengué i Miguel Roldán i dels directors d’execució Salvador Arisa i Joan Just. La propietat és IMHAB, Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona.

La visita serà conduïda per: David Espuña, arquitecte de R+B.