INTERVENCIONS CLAU A L’EDIFICI PER ASSOLIR ELS REQUISITS DE MILLORA ENERGÈTICA DELS AJUTS NEXTGENERATION

Dia: 23 de febrer de 2024
Horari: De 9:30 h a 12:00 h
Lloc de realització: COAC (Plaça Nova, 5 · Barcelona)
En un context d’emergència climàtica com l’actual, la rehabilitació és la resposta per augmentar l’eficiència energètica dels nostres habitatges i edificis. En aquesta línia, els programes d’ajuda a la rehabilitació dels fons Next Generation són una oportunitat única per activar la cultura de la rehabilitació al nostre país i posar en valor el paper dels professionals del sector.
En el marc del REhabilita, el proper 23 de febrer se celebrarà al COAC una jornada amb la voluntat de promoure aquestes subvencions, concretament pel que fa al Programa 3 d’actuacions a nivell d’edifici a Barcelona ciutat.
En aquesta sessió es tractaran les conclusions de l’estudi “Anàlisi i propostes per a l’optimització del programa d’ajuts Next Generation per a la rehabilitació residencial”, encarregat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de facilitar l’elecció de les intervencions de millora energètica per tal d’assolir amb èxit els requisits d’estalvi energètic de la convocatòria.
Programa
9.30 h Benvinguda i obertura de la jornada

  • Guillem Costa Calsamiglia, degà del COAC
  • Celestí Ventura, President del Cateb
09:45h Estudi: motiu, contextualització i primeres conclusions

  • Anna M. Font i Morera, arquitecta i directora del Programa dels Fons Europeus en matèria de rehabilitació i regeneració a l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)
10:00h Solucions òptimes de millora energètica segons la caracterització del parc residencial de Barcelona

  • Ramon Muñoz Jordán, arquitecte expert en rehabilitació, autor de l’estudi i integrant de l’equip docent de l’Escola Sert
11:00h Ites: El futur de la Rehabilitació
  • Jordi Sanuy.Director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya
11:30h Torn obert de preguntes
12:00h Final de la jornada i refrigeri