VISITES EDIFICIS

Visites a edificis singulars que han estat objecte d’una intervenció per millorar l’eficiència energètica.
 

VISITA EDIFICI D’OFICINES

Dia: Dimarts 31 de gener de 2023
Horari: de 14:00h a 15:00h
Lloc: Avinguda Meridiana, 38 Barcelona


MIDTOWN BCN OFFICES
El primer edifici que visitarem en aquesta edició del REhabilita és un edifici que ha estat rehabilitat a Meridiana, 38 del 22@ de Barcelona. Es tracta d’un antic edifici industrial transformat en oficines. La propietat és Meridia Capital.

El projecte es basa en un nou model d’espais de treball; la sostenibilitat, flexibilitat, el networking, el confort, els espais saludables, la llum natural, les vistes i la incorporació de vegetació se situen al centre del projecte arquitectònic per enriquir l’experiència de treball a l’edifici.

L’eficiència energètica i la sostenibilitat són alguns aspectes a destacar d’aquesta obra, amb unes façanes i cobertes d’alt aïllament tèrmic, ventilació natural integrada en el sistema de gestió en mode automàtic/manual, connexió a xarxa de districte i producció fotovoltaica. La resiliència en una coberta aljub per la recollida i reutilització de l’aigua de la pluja i la reducció de l’efecte illa de calor amb materials d’alta reflectància solar. Trobem biodiversitat en la coberta vegetal. Circularitat en un edifici reformat, en uns espais flexibles i evolutius, augment del rati superfície servida respecte superfície total, eliminació de falsos sostres, materials reciclables i reciclats. Així com la salut i el confort, amb increment de la llum natural, materials amb baixes emissions de COV’s i inèrcia tèrmica. Actualment es troba pendent de tramitació de la certificació Leed Platinum.
 
 
 

VISITA EDIFICI RESIDENCIAL

Dia: Dimecres 22 de febrer de 2023
Horari: de 17:00h a 18:30h
Lloc: Passatge General Bassols nº19. 08005 de Barcelona


SHOWPASS
El segon edifici que visitarem en aquesta edició del REhabilita és un edifici residencial de tipologia típica de la Barcelona de principis del segle XX al Poble Nou. Un edifici plurifamiliar que s’ha reconvertit en un habitatge unifamiliar energèticament passiu. La casa, reformada per Energiehaus, s’ha batejat com a Showpass.

El ShowPass visualitza els avantatges de confort, salut i estalvi energètic de la Casa Passiva i CO₂-nul, aplicant les seves estratègies en una casa típica del Mediterrani. Energiehaus ha dissenyat el ShowPass basant-se en l’estàndard internacional de rehabilitació Enerphit-Plus, aconseguint alhora reduir les emissions CO2 equivalents a un balanç nul. L’edifici produeix mitjançant plaques fotovoltaiques gran part de l’energia per al consum diari d’una família tipus de 4 persones. Les molt reduïdes emissions de CO2 han estat compensades mitjançant la inversió en projectes de captació de diòxid de carboni.