Missió Rehabilita: un programa per impulsar la cultura del manteniment dels edificis

 
  • Missió Rehabilita compta amb la presència de cares conegudes de la televisió, com Lídia Heredia, Tian Riba i Francesc Mauri.
  • El programa vol aprofitar el moment excepcional que poden suposar per la rehabilitació dels edificis els Fons Next Generation.
  • La difusió del programa s’ha fet coincidir amb la celebració de la Setmana de la Rehabilitació.

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATEEB), conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana, així com d’altres col·legis professionals, entitats i empreses del sector de l’edificació, ha difós a través de les xarxes socials el programa Missió Rehabilita, al que es pot accedir a través del canal de YouTube del CAATEEB. La difusió del programa s’ha fet coincidir amb la celebració de la Setmana de la Rehabilitació i està presentat per la conductora del programa Preguntes Freqüents, Cristina Puig.

Missió Rehabilita compta amb la presència de cares conegudes de la televisió, com Lídia Heredia, qui ens explica com beneficia la rehabilitació a la salut i la qualitat de vida de les persones; Tian Riba, que mostra com rehabilitar ajuda a eliminar barreres arquitectòniques i socials, i Francesc Mauri, que parlarà de la necessitat de rehabilitar per lluitar contra el canvi climàtic.

El programa vol aprofitar el moment excepcional que poden suposar per la rehabilitació dels edificis els Fons Next Generation impulsats per la Unió Europea, per crear una veritable cultura de la rehabilitació, a partir del concepte que rehabilitar la nostra llar és molt més que millorar la nostra qualitat de vida, si no que és també un acte de responsabilitat col·lectiva i la nostra contribució a reduir el canvi climàtic.

En el decurs del programa, la presentadora Cristina Puig parla amb l’economista Ramon Tremosa de la relació entre rehabilitació i creixement econòmic. També es debat sobre el paper de la tecnologia en l’edificació i s’entrevista un representant de la UE per parlar de l’European Green Deal i altres qüestions que incideixen directament en la rehabilitació d’edificis.

Una altra qüestió sobre la que es tracta és el paper dels col·legis en la rehabilitació, la importància d’agilitzar els tràmits amb l’Administració, com poden ajudar els Col·legis Professionals a l’administració, el paper dels tècnics, la formació i l’especialització, temes de sostenibilitat.

Finalment es pot assistir a la taula rodona “moltes cases dins de casa” on s’apel·la directament als ciutadans sobre com poden rehabilitar casa seva amb exemples concrets de rehabilitacions a la ciutat de Barcelona. Hi participen Marta Morera, directora de l’Institut Català d’Energia ICAEN; Enric Vendrell, president del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida; Jordi Marrot, director de l’àrea tècnica del Col·legi d’Arquitectes Tècnics i Jordi Sanuy, director de qualitat en l’edificació i rehabilitació d’Habitatges.

Durant la taula, es veuen exemples de diferents tipus de rehabilitació en càpsules de vídeo d’un minut amb Tian Riba (Rehabilitació Pati Museu Picasso a Ciutat Vella), Francesc Mauri (Rehabilitació energètica edifici Cooperativa Sagrat Cor al carrer Maresme de BCN) i Lídia Heredia (Rehabilitació edificis i entorn carrer Lope de Vega, BCN).

A la taula diferents representants polítics, com Pere Pons, diputat d’infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona; Gerard Capó, gerent de l’institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona; Marta Morera, directora de l’ICAEN; Jaume Fornt, director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i Ramon Torra, gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, responen els dubtes més freqüents que presenten els ciutadans sobre temes de rehabilitació.